Foto: Kadrs no video

Prezidenta vēlēšanās toni nosaka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), un par jauno prezidentu kļūs persona, kuru amatā grib redzēt tieši ZZS, intervijā raidījumam "LNT Ziņas" trešdien norādīja bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Jau vēstīts, ka Vīķe-Freiberga iepriekš minēta kā viena no kandidātēm, tiesa gan, viņa aicinājusi partijas viņas vārdu nelocīt. "Es esmu lūgusi partijām nerunāt par mani, kā kaut kādu.. Es nekādā ziņā, man nav vēlmes jebkādai partijai būt par viņu izvirzīto kandidātu. Ziniet, gluži pragmatisku iemeslu dēļ - tās jau vienmēr ir nometamās kārtis. Kas tad grib būt par nometamo kārti? Nē, nopietni, tas tāds joks," norādīja Vīķe-Freiberga.

Jau vēstīts, ka intervijā žurnālam "Ir" bijusī prezidente pastāstījusi, ka kritiskā situācijā būtu gatava kandidēt uz augsto amatu: "Tas nav amats, kas man būtu pie sirds - man tas liekas noiets etaps. Bet man rūp Latvijas liktenis. Ja es redzētu, ka profilējas kāds cilvēks, kas apdraudētu Latvijas intereses un savos izteikumos stūrētu grāvī, tad es kaut vai ar galvu padusē ietu kaut ko darīt."

Kā ziņots, ZZS līdz šim atbalstītais kandidāts, pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš ir paziņojis, ka atkārtoti nekandidēs.

Savukārt Nacionālā apvienība (NA) koalīcijas partneriem kā savu Valsts prezidenta amata kandidātu piedāvās Eiropas Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, turpretim partija "Vienotība" savu prezidenta amata kandidātu vēl nav paziņojusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!