Foto: LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvoklis ir stabils, tas ir atbilstošs saslimšanas smaguma pakāpei, pastāstīja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka Vējoņa ārstēšana notiek pēc plāna, taču viņš joprojām tiek turēts intensīvās terapijas nodaļā, un vēl nav zināms, kad viņš varētu tikt pārvests uz Ķirurģijas nodaļu. Šobrīd ir skaidrs, ka vismaz dažu turpmāko dienu laikā tas nenotiks.

Tāpat Sīle akcentēja, ka prezidents ir kontaktējams. Ārsti regulāri atjauno viņa analīžu datus, lai tādējādi varētu nekavējoties reaģēt uz iespējamajām izmaiņām. Turpināta tiek uzsāktā fizioterapija.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidentam Raimondam Vējonim trešdien veikta sirds operācija, jo sepses infekcija bija bojājusi sirds vārstuli, kas nomainīts ar protēzi. Prezidents atrodas intensīvās terapijas nodaļā nepārtrauktā ārstu uzraudzībā.

Atveseļošanās process ir individuāls un atkarīgs no organisma spējām tikt galā ar pēcoperācijas stāvokli un infekciju, norāda slimnīca. Šobrīd netiek prognozēts, kad prezidents varētu atgriezties darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!