Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzrunā pie Brīvības pieminekļa par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 87.gadadienai, aicināja Latvijas tautu strādāt Latvijas labā un pilnveidoties.
Prezidente uzsvēra, ka "mēs vēlamies veidot tādu valsti, kur maize nevienam nepietrūktu". "Daudz jāstrādā un daudz jāpiepūlas, lai pie mums valdītu taisnība, lai valdīta lielāka labklājība, katrs bērns, kas piedzimtu šajā zemē varētu raudzīties nākotnē ar paļāvības sajūtu, ka viņam būs izdevība savā mūžā sasniegt visu to, ko Laime viņam šūpulī ielikusi, ka dāvanu to izkopt un attīstīt."

Vīķe-Freiberga norādīja: kāda Latvija ir šodien, ir pagātnes mantojums, bet tas ir arī pašu roku veidojums pēc 15 neatkarības gadiem.

"Ja mums kas nepatīk pie šīs valsts, tad mums jāsaprot, ka tas nav noticis mums nezinot," uzsvēra prezidente.

Vīķe-Freiberga aicināja palīdzēt viens otram, lai Latvija plauktu un attīstītos. "Būsim iecietīgi viens pret otru, jo liktenis un laiks mūs ir veidojuši dažādus. Šajā zemē ļaudis ir saveduši kopā ar atšķirīgām senču asinīm".

Prezidente arī norādīja, ka Latvija nav tik blīvi apdzīvota, ka pietrūktu vietas visiem. Latvijā pietiks vietas visiem kas ciena šo valsti, respektē kārtību, Satversmi, demokrātisko kārtību.

"Visi ir mīļi gaidīti. Gan tie kas šobrīd vēl nav pilsoņi, gan tie, kas aizceļojuši ārzemēs, lai patlaban tur iztiku labāku pelnītu," sacīja Vīķe-Freiberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!