Rīgas 13.vidusskolai ir laba reputācija, tās audzēkņiem ir labas sekmes un panākumi olimpiādes, tieši tāpēc Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga pirmajā mācību dienā nolēma apciemot tieši šo skolu.
Prezidente apmeklēja mācību gada sākuma svinīgo pasākumu, kā arī apskatīja skolas telpas un skolas veidoto pulkveža Frīdriha Brieža muzeju. Kaut gan mācību valoda 13.skolā ir krievu, pasākums noritēja latviski.

Uzrunā vidusskolēniem Vīķe - Freiberga novēlēja viņiem labas sekmes ne tikai mācībās, bet arī turpmākajā dzīvē. Prezidente īpaši uzsvēra, ka šie skolēni ir Latvijas bērni un ka Latvijai ir vajadzīgi tādi atjautīgi, izdomas pilni, talantīgi cilvēki.

Viņa pauda cerību, ka šie jaunieši piedalīsies Latvijas demokrātiskās valsts celšanā.

Savukārt skolēnu pašpārvaldes vadītājs 10.klases skolēns Artjoms Zaicevs žurnālistiem atzina, ka prezidentes ierašanās skolā pirmajā mācību gada dienā likusi viņam uztraukties un izjust saviļņojumu. Viņš gan atzina, ka vasarā piedalījies prezidentes rīkotajos Dārza svētkos Rīgas pilī, tāpēc jūtās drošāks nekā viņa skolas biedri.

Viņš atzina, ka ļoti pozitīvi uztvēra prezidentes norādījumu, ka skolēni pieder Latvijas valstij. "Godīgi sakot, es esmu patriots," sacīja Zaicevs.

Prezidente par piemiņu no savas vizītes uzdāvināja skolai Rīgas pils fotogrāfiju, bet pati saņēmusi vairākus ziedu pušķus no skolēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!