Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga sestdien, sakot uzrunu pirms Lāčplēša dienas armijas parādes, Doma laukumā novēlēja karavīriem un virsniekiem pilnveidot savas spējas un augt.
Noraudzīties armijas parādē bija ieradušies arī Ministru prezidents Andris Bērziņš un aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Prezidente uzrunā norādīja, ka Latvijas suverenitāte balstās uz armiju un Latvijas iedzīvotāji lepojas ar to. Prezidente atzīmēja, ka vēsturiski armija veidota no nekā, uz latviešu janiešu entuziasma pamata un šodien ir iespēja visu valsti veidot tādu, kādu vēlamies.

Vīķe - Freiberga arī minēja, ka bruņotajos spēkos ieguldītie līdzekļi nav mazsvarīgi un Latvija nākotnē būs pilnvērtīga Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts.

Pēc prezidentes uzrunas sekoja armijas parāde, kurā noraudzījās vairāki simti rīdzinieku.

Godinot Latvijas karavīrus Lāčplēša dienā, Vaira Vīķe-Freiberga, premjerministrs Andris Bērziņš un Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume nolika ziedus un piemiņas vainagus Meža kapos un Brāļu kapos.

Svinīgajos pasākumos piedalījās arī aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, Rīgas mērs Andris Ārgalis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube, citas amatpersonas un apmēram 100 iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!