Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga Ziemassvētkos katram cilvēkam novēlēja izjust svētku gaismu. "Es novēlu, lai šajos svētkos katrs izjustu savā sirdī to Ziemassvētku brīnumu. Es novēlu katram, lai viņš izjustu Ziemassvētku gaismu, vienalga, vai viņš būtu savu mīļo tuvinieku pulkā vai viens pats savā istabiņā, vai kaut vai cietumnieka kamerā.
Šie svētki pieder visiem," uzrunājot Latvijas iedzīvotājus Latvijas televīzijā, Ziemassvētku vakarā teica prezidente.

Vīķe - Freiberga sacīja, ka Ziemassvētkus ir iespējams svētīt visiem. "Es novēlu visiem izjust sirdī šo Ziemassvētku mieru, šo Ziemassvētku gaismu, šo Ziemassvētku mīlestību! Lai tā paliek ar jums šai svētku dienā, šai svētku vakarā, lai tā mājo jūsu sirdīs visā nākamajā gadā!," sacīja viņa.

Prezidente pauda, ka Ziemassvētku vakars ir svētku vakars, un viss, kas tajā notiek, ir īpašs. Arī lietus, ja tas lītu, ir sudraba lietus. Viss tiek apmirdzēts, viss iegūst citādu īpašību un kvalitāti. Svētki ir svētki, vai lietus līst vai sniegs snieg, sacīja Vīķe - Freiberga.

Viņa arī norādīja, ka Ziemassvētki ir bagāti un dāsni svētki. "Mēs dalām dāvanas, tie mirdz mūsu eglīšu gaismās, bet ne visiem viņi ir bagāti un ne tas ir tas būtiskais, sacīja prezidente. Pēc viņas teiktā, nav tādu priekšrakstu, kas teiktu, mēs varam svinēt Ziemassvētkus un priecāties tikai tad, ja būsim tik un tik bagāti, pelnīsim tik un tik latu, mums būs tādas vai citādas dāvanas zem eglītes.

Ne tā ir svētku būtība, bet gan prieks, kas mājo mūsu sirdīs, un sajūta, ka mēs spējam priecāties par šiem svētkiem. Var pietikt ar vienu svecīti galdā, var pietikt ar vienu egles zariņu, ja cilvēks izjūt svētku noskaņu, tad arī viņam ir svētki, sacīja viņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!