Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga uzskata, ka Gulbenes slepkava Aleksandrs Korjakovs ir pelnījis mūža ieslodzījumu un individuāli šī cilvēka dēļ nevajadzētu mainīt civilizētajā pasaulē pieņemto principu - nesodīt ar nāvi.
To prezidente žurnālistiem paziņoja otrdien pirms izlidošanas uz Zviedriju.

Jau ziņots, ka prokurore Rita Medne otrdien Korjakovam lūdza tiesu piemērot smagāko likumā paredzēto sodu - mūža ieslodzījumu.

Medne sacīja, ka šī ir pati smagākā krimināllieta Latvijā pēdējo desmit gadu laikā. Viņai tagad agrāk izmeklētie noziegumi pat vairs neliekas tik smagi kā iepriekš. Kādreiz viņa šausminājusies par izvarošanām un slepkavībām, taču tagad atzīst, ka šos noziegumus var izprast - noziedzniekus dzinusi seksuāla iekāre vai mantkārība.

Taču Korjakova gadījumā nav izprotami nozieguma motīvi, tiesājamā attieksme pret vainu, turklāt viņš izturas neredzēti ciniski.

Jau ziņots, ka 1978.gadā dzimušais jaunietis 22.februārī Gulbenes bērnudārzā nogalināja trīs bērniņus un audzinātāju, lai kļūtu slavens.

Tiesā viņš atzina savu vainu un teica, ka viņam sagādājis baudu slepkavot bērnus un arī sagādāt ciešanas citiem cilvēkiem. Viņš arī nenožēlo izdarītās slepkavības, bet gan to, ka nav noslepkavojis vairāk bērnu.

Tā kā Latvija pievienojusies starptautiskiem dokumentiem, kas paredz nāvessoda atcelšanu, to viņam nevar piemērot, kaut arī augstāko soda mēru kriminālkodekss paredz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!