Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga par godu Latvijas hokeja izlasei nolēmusi rīkot pieņemšanu. Prezidente pēc pasaules čempionāta Sanktpēterburgā vēlas tikties ar hokejistiem, lai uzsvērtu, cik pozitīvu ziņu viņi snieguši par Latviju.
Par to prezidente pārliecinājusies arī Kanādā, kur atrodas šobrīd, jo masu mediji, ziņojot par pasaules čempionātu hokejā, "pirmajās rindās" vienmēr min Latviju.

Prezidente ir informēta par visiem jaunumiem hokejā, arī par svētdien notikušo Latvijas spēli ar ASV, par kuru uzzinājusi lidmašīnā ceļā uz Kanādu.

Rozenberga apstiprināja, ka prezidente ir informēta arī par apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ierosinājumu Latvijas hokeja izlasei piešķirt Triju Zvaigžņu ordeņus un cer, ka šis priekšlikums oficiāli tiks iesniegs Triju Zvaigžnu ordeņa domē.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase pagaidām veiksmīgi startē pasaules čempionātā Sanktpēterburgā. Sešās līdzšinējās spēlēs izlase trīsreiz uzvarēja, tostarp arī Krieviju, piedzīvoja divus zaudējumus, vienu maču aizvadīja neizšķirti.

Valsts prezidente no 7.līdz 19.maijam uzturas vizītē Kanādā un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!