Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien vakarā Briselē pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni Eiropas Komisijas Ārējo attiecību ģenerāldirektoram Eneko Landaburu, portālu "Delfi" informēja Prezidenta preses dienests.
Saņemot ordeni, E.Landaburu sacīja, ka ir milzīgs gods ierēdnim saņemt tik augstu valsts apbalvojumu no vienas no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vadītājām.

Prezidente sacīja, ka E.Landaburu laikā, kad Latvijai notika aktīvas iestāšanās sarunas ar ES, bija ļoti izpalīdzīgs, neatteica skaidrojumu par sarunu specifiku, kā arī izcēlās ar savu taisnīgumu un principiālo nostāju sarunās ar Latviju.

E.Landaburu arī atzīmēja, ka pēc lielākās ES paplašināšanās kārtas, kurā bija arī Latvija, tagad ir jāpanāk ES dalībvalstu dziļāka savstarpējā integrācija, kā arī jāstrādā pie ES vērtību tālākas izplatīšanas. Viņš izteica cerību, ka Latvija ar savu ES iestāšanās pieredzi un eiropeisko vērtību nostiprināšanu varētu būt labs piemērs citiem un neatteiks valstīm, kuras atrodas reformu ceļa sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!