Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien Rīgas pilī trim cilvēkiem pasniegs Triju Zvaigžņu ordeņus, aģentūra BNS uzzināja prezidentes preses dienestā.
Ordeņus pasniegs Leonam Vītolam, Antonam Brūverim un Veltai Zvirgzdiņai.

Vītolam V šķiras Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts 2003.gada 11.aprīlī. No 1971. līdz 1990.gadam Vītols bija mežsaimniecības un mežrūpniecības ministrs, ar viņa atbalstu izveidots Gaujas Nacionālais parks un Teiču rezervāts, paplašināta Šlīteres un Grīņu rezervātu platība, kā arī uzbūvēts vērienīgs meža zinātnes un ražošanas centrs Salaspilī.

Atmodas laika barikāžu dienās ar Vītola atbalstu barikādēm tika norīkotas meža nozares smagās transportmašīnas.

Savukārt Brūverim, pašaizliedzīgam 1918.-1920.gada atbrīvošanas cīņu dalībniekam, Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīme piešķirta 2003.gada 20.oktobrī, bet bioloģijas zinātņu doktorei selekcionārei Veltai Zvirgzdiņai par izciliem sasniegumiem savā nozarē Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīme piešķirta 2003.gada 20.oktobrī.

Triju Zvaigžņu ordeni un goda zīmi piešķir Ordeņa dome, kuras sastāvā ir Valsts prezidents (Ordeņa domes priekšsēdētājs), Ministru prezidents un piecas Valsts prezidenta uzaicinātas personas. Ierosinājumus par apbalvošanu Ordeņa domei var iesniegt jebkura persona Ordeņa domes noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!