Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga bijusi šokēta par zemkopības ministra paziņojumiem par iestāšanās sarunām ar Eiropas Savienību (ES), kurā ministrs pauda pārliecību, ka Latvija lauksaimniecības nesakārtotības dēļ līdz 2003.gadam iestāšanās sarunas ar ES nepabeigs.
"Es biju šokēta par šo zemkopības ministra paziņojumu, jo tas ir klajā pretrunā ar visu to, ko Latvijas valdība līdz šim ir paudusi," sacīja prezidente.

Vīķe - Freiberga uzsvēra, ka Latvija ir bijusi konsekventa savā apņēmībā - būt gatava pabeigt sarunas līdz 2003.gada 1.janvārim.

Prezidente atzina, ka lauksaimniecība rada nopietnas problēmas Latvijai, tādēļ viņa aicināja ļoti nopietni sagatavoties šai jomai un piestrādāt pie priekšlikumiem, kurās sfērās varētu prasīt pārejas noteikumus, Vīķe - Freiberga paziņoja, ka sagaida no Zemkopības ministrijas aktīvu rīcību, kas izstrādātu precīzu un skaidru plānu, kā Latvija paredz pārejas periodu un kā to varētu risināt.

Tādēļ viņa aicināja neizteikt tik pārsteidzīgus paziņojumus, kas "pilnīgi izlec no Latvijas oficiālās nostājas".

Kalvītis savu aso paziņojumu izteica šā gada 5.aprīlī pēc atgriešanās no vizītes ASV un Briselē. Kalvītis par naiviem sapņiem nosauca mērķi jau 2003.gadā iestāties Eiropas Savienībā, jo tieši lauksaimniecības nozare tam nebūšot gatava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!