Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien Pasaules ekonomikas forumā Davosā divpusējā sarunā tikās ar uzņēmēju un filantropu Džordžu Sorosu un pasniedza viņam Triju Zvaigžņu ordeni.
Kā informēja Valsts prezidenta Preses dienests, sarunā valsts vadītāja atzinīgi novērtējusi Sorosa fonda atbalstu Latvijai demokrātijas nostiprināšanā, pilsoniskas sabiedrības veidošanā, kā arī tiesiskas valsts veidošanā.

Kā norādīja Vīķe-Freiberga, pēc neatkarības atgūšanas bija svarīgi, ka ir šāds atbalsts, jo valstij bija jāsaskaras ar dažādiem izaicinājumiem. Politiķe novērtēja to, ka cilvēkiem, kurus atbalstīja Sorosa fonds, bija iespēja uzreiz nodibināt ārvalstu sadarbību ar kolēģiem, turpināt savas studijas Eiropā, kā arī veikt nepieciešamus pētījumus.

Soross akcentēja, ka Latvija savā pārmaiņu procesā ir veikusi milzīgu darbu.

Prezidente arī nodevusi Sorosam 12.janvarī publiskoto deklarāciju par Otrā pasaules kara beigām, kurā uzsvērts, ka Baltijas valstīm kara beigas nenesa brīvību, kā daudzām citām valstīm Eiropā, bet nozīmēja dzīvi cita totalitāra režīma pakļautībā.

Puses apspriedās par dažādām aktualitātēm Austrumeiropā. Vīķe-Freiberga norādīja, ka Latvija ir gandarīta ar savu izaugsmes un demokratizācijas pieredzi atbalstīt arī citas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!