Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga un premjers Andris Bērziņš aicina iedzīvotājus Jaunajā gadā kļūt rosīgākiem, beigt gausties un apzināties, ka Latvijai ir visas iespējas attīstīties un kļūt par bagātu zemi. To abas augstākās valsts amatpersonas sacīja Jaunā gada uzrunā Latvijas Televīzijā.
"Man šķiet, ka Latvijai ir nākotnē visas durvis vaļā, un šajā jaunajā gadsimtā tiks piedāvātas daudzas iespējas, protams, arī daudz sūra darba, daudz grūtību, bet vai tad mūsu senčiem jebkad ir bijis citādi. Mūsu izredzes ir daudz, daudz labākas," teica prezidente.

"Tagad tikai no mums pašiem atkarīgs, lai mēs nekad vairs nekļūtu par valsti, ko iespējams vardarbīgi atraut no pārējās Eiropas, lai mēs nepaliktu tā saucamajā "pelēkajā zonā", bet izveidotos par Eiropas ekonomiskās ekspansijas priekšposteni," savukārt uzsvēra premjers.

Prezidentesprāt, latvieši ir stipra, atjautīga un gudra tauta, kas var visu to, ko var arī citi. Viņa uzskata, ka cilvēkiem nepalīdzēs brēkšana par valsts grūto situāciju.

"Neko nelīdz mums visiem brēkt kā posta dzeguzēm, kūkot jeb brēkt kā vālodzēm par to, ka mūsu valstī iet slikti. Ir svarīgi katram izdomāt, iztēloties, kādu mēs vēlētos redzēt šo, to vai citu savā valstī, kā tam būtu jābūt, kā būtu labi, lai viss būtu kā nākas," sacīja Vīķe - Freiberga.

Prezidente un premjers arī atgādināja, ka pagājušais gads Latvijai ir nesis olimpisko zelta medaļu, panākumus dažādos čempionātos, kā arī lauri plūkti dažādos starptautiskos konkursos.

"Latvietis ir sevi pierādījis kā spējīgs stāvēt jebkuram citam pasaulē blakus. Domāsim par izcilību, domāsim par kvalitāti, darīsim katrs savu darbu pēc iespējas labāk no sirds un dvēseles, lai tas tiktu izdarīts racionāli, saprātīgi, eleganti un skaisti. Un tad man šķiet, ka zemei nebūs citas izvēles kā zelt un plaukt, un attīstīties," pauda prezidente.

Bērziņš savā uzrunā arī centās izskaidrot integrācijas procesa Eiropā nozīmi Latvijai. Viņaprāt, Eiropas Savienība nav mērķis, tas ir līdzeklis, ar ko panākt Latvijas pārticību un drošību.

"Šobrīd Eiropas Savienība ir varenākais ekonomiskais spēks, kas apliecina cik daudz taisnības ir vecajā stāstā par smalkajiem žagariem, kurus nevarēja salauzt sasietus saišķī," teica ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!