Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien Prāgā notiekošajā bijušā Čehijas prezidenta Vaclava Havela dibinātā foruma konferencē par "Globālās sadzīvošanas dilemmām" uzsvēra demokrātijas pilnveidošanas nozīmi cilvēces attīstībā, informēja Prezidenta preses dienests.
Pēc Vīķes-Freibergas sacītā, demokrātija ir nesena pārvaldes forma un vēl joprojām to var nosaukt kā "darba procesā esošu". Kā jau demokrātijas tapšanas vēsture norāda, demokrātija ir gājusi nemitīgu attīstības ceļu, ietverot arvien plašāku vērtību un cilvēktiesību kopumu.

Prezidente akcentēja nepieciešamību panākt valstu centienus ilgtermiņa jautājumu risināšanā. "Šodien tika atzīmēts, ka egoisms biezi vien vada cilvēkus, tomēr vēlos uzsvērt, ka, tā kā egoisms ir daļa no katra cilvēka psiholoģijas, tad ir jārunā par pozitīvo egoisma aspektu, kas liek savu interešu pēc saprast, ka cilvēki un valstis ir vairāk savstarpēji atkarīgi, nekā tas varētu šķist, un tieši tāpēc ir jāpanāk labākie risinājumi cilvēces attīstībai un labklājībai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!