Pirmajā tikšanās reizē pēc atvaļinājuma Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un premjers Andris Bērziņš trešdien iecerējuši apspriest Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izveides un tā vadītāja izraudzīšanās procesu.
Par to informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga. "Paredzēts, ka premjers prezidenti informēs par otrdienas valdības sēdes norisi. KNAB jautājums būs galvenais tikšanās jautājums," prognozēja Rozenberga. Viņa arī atzina, ka tikai pēc plānotās tikšanās prezidente informēs par savu nostāju šajā jautājumā.

Valdība otrdien neizraudzījās nevienu no vērtēšanas komisijas izvirzītajiem KNAB direktora amata kandidātiem un nolēma izsludināt vēl vienu konkursu. Trešajā konkursā pretendenti varēs pieteikties līdz 12.augustam.

Bērziņš pēc sēdes pauda savu neapmierinātību ar nepieciešamību izsludināt vēl vienu konkursu uz KNAB priekšnieka amatu, taču citas iespējas neparedz likums, un arī valdība uzskatījusi par nepieciešamu rīkot jau trešo konkursu. Premjers arī norādīja, ka valdība noraidījusi vēlmi iecelt KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju, jo "tā ir Saeimas kompetence".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!