Valsts prezidentes padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule brauc ar sava vīra - Rīgas domes informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Guntara Kukula - dāvinātu dārgu automašīnu "Jaguar XKB", šodien ziņo laikraksts "Diena".
Laikraksts ziņo, ka trīs gadus vecais spēkrats varētu maksāt vairāk nekā Ls 20 000 un S.Kukulei uzdāvināts šogad, taču skaidrojumu no G.Kukula par šādas summas avotiem nav izdevies iegūt.

Kā raksturo "Diena", S.Kukules braucamais ir "patiesi dārgs un ekskluzīvs". Šāds angļu auto Latvijā varētu būt vienīgais, pieļauj avīze. Aptuveni 300 zirgspēku jaudas auto īpašniece par ķiršsarkano spēkratu zinājusi vien teikt, ka tas ražots 1999.gadā un iegādāts Vācijā, aicinot sīkāk iztaujāt dāvinātāju.

Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra padomnieks G.Kukuls, kurš agrāk darbojies reklāmas biznesā, "Dienai" uz jautājumu par lepnā auto cenu un finansu līdzekļiem, par kādiem spēkrats iegādāts, atteicis: "Tā nav jūsu darīšana."

Sarunas laikā gan viņš paskaidrojis, ka "ne vienmēr esmu strādājis par preses sekretāru", tāpēc viņam esot "legāli ienākumi, kurus vajadzības gadījumā nav problēmu deklarēt". G.Kukuls sacījis, ka viņam esot privātie uzņēmumi, kurus viņš pārdevis, "un ne par mazu naudu", taču konkretizēt privāto uzņēmumu nosaukumus un savu pozīciju tajos viņš nav vēlējies.

Kā "Diena" uzzināja no "Jaguar" pārstāvjiem Latvijā firmas "Auto grupa TBF", jauns "XK8" maksā 48 000—49 000 latu, bet kopš 1998.gada, kad sākta sportiskā modeļa ražošana, Latvijā saimniekus atraduši tikai trīs aristokrātiskie auto. Uzņēmuma pārstāvis zināja teikt, ka Latvijas ceļos un ielās sastopami aptuveni 10 šādi jaguāri, bet "Dienu" interesējošais pirkts Vācijā un nobraucis ap 30 000 kilometru. "Jaguar" mājas lapā internetā atrodamā informācija liecina, ka trīs gadus veca "XK8" kārotājam Vācijā nāktos šķirties no vairāk nekā 50 000 eiro jeb 29 650 latiem.

Saskaņā ar Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē atrodamo informāciju, G.Kukuls ir dalībnieks trīs uzņēmumos: "IGA Informācija", "Kalvina Kleina džinsu serviss Latvijā" un "Retra", bet savulaik pārdevis savas daļas reklāmas uzņēmumā "Eiro Art". Vēlāk, strādājot galvaspilsētas domē, G.Kukula vārds masu medijos izskanējis saistībā ar šaubīgiem domes darījumiem reklāmas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!