Foto: F64
Jaunajai paaudzei šodien jāuzņemas atbildība par to, lai Latvija pastāvētu mūžam, un tā būtu droša un plaukstoša mājvieta visiem, uzrunājot sanākušos liepājniekus uz Neatkarības atjaunošanas dienai veltīto militāro parādi, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Likteņa līkloči Latviju veduši cauri daudzām krustcelēm, un ļaužu likteņi savijušies līdz ar tiem. Līdzās mums, kam Atmodas sarkanbaltsarkano karogu jūra un janvāra barikāžu kopības uguns vienmēr liksies vēl tikai vakardiena, jau ir izaugusi jauna paaudze. Paaudze, kurai 4.maijs vēstures grāmatās ir tikpat sens kā 18.novembris un kura tā laika notikumus uzzina no vecāku un vecvecāku atmiņām un stāstiem. Jaunajai paaudzei šodien jāuzņemas atbildība par to, lai Latvija pastāvētu mūžam! Lai Latvija būtu drošas un plaukstošas mājas mums visiem," sacīja prezidents.

Viņš aicināja iestāties par Latviju ar savām domām, vārdiem un darbiem, kā arī rast atbildi uz jautājumu - "kā es varu stiprināt savas valsts neatkarību un brīvību?"

Pēc viņa domām šajā militārajā parādē tiek apliecināts, ka esam gatavi Latviju aizstāvēt arī ar ieročiem rokās, ja tas būtu nepieciešams, tāpēc Valsts prezidents izteica pateicību ikvienam karavīram, zemessargam, robežsargam, policistam un ugunsdzēsējam, kas ikdienā gādā par mieru un drošību.

Jau ziņots, ka šodien Latvijā ar vairākiem pasākumiem tiek atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 27.gadadiena, kā arī Latvijas valsts simtgades svinības šodien tiks atklātas ar akciju "Apskauj Latviju" un Baltā galdauta svētkiem.

4.maijs ir oficiāla valsts svētku diena, jo minētajā datumā 1990.gadā Latvijas PSR Augstākā Padome pieņēma deklarāciju "Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu" un pēc gadu desmitiem Padomju Savienības sastāvā Latvija atkal kļuva par brīvu un neatkarīgu valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!