Valsts prezidents Valdis Zatlers uzdevis Ministru Kabinetam steidzami veikt reorganizāciju, kā arī aicina koalīciju izvērtēt iespēju paplašināt koalīciju, veidojot nacionālā izlīguma valdību.

Zatlers atkārtoti aicināja Ministru kabinetā "ieviest jaunas sejas", atrodot jaunus profesionālus, kompetentus cilvēkus, kas pārvalda svešvalodas un spētu risināt ne vien reformas Latvijā, bet arī aizstāvēt Latvijas intereses ārpus valsts.

"Ja valdība ar to netiek galā, nopietni jādomā par koalīcijas paplašināšanu," viņš norādīja, ka pašlaik ir tikai ilūzijas par to, ka valstī ir spēcīga opozīcija, " tādas šobrīd nav", līdz ar to būtu jādomā par nacionālā izlīguma valdību.

Tāpat valdībai uzdots ātri nozīmēt KNAB vadītāju, prezidents norādīja, ka nav attaisnojuma tam, ka tas nav izdarīts. "Tikai ar šiem, konkrētiem darbiem mēs varam mazliet nomierināt sabiedrību".

Jau vēstīts, ka kopš decembra politiķi vairākkārt runājuši par valdības locekļu skaita samazināšanu. Tomēr līdz šim runas ir bijušas tikai par ministru amatu likvidēšanu vai apvienošanu esošās koalīcijas ietvaros. Valdību patlaban veido četras partijas: Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš", Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, kā arī TB/LNNK.

Savukārt KNAB bez priekšnieka ir kopš jūnija beigām, kad Saeima no amata atlaida toreizējo vadītāju Alekseju Loskutovu. Priekšnieka pienākumus patlaban veic priekšnieka vietnieks Alvis Vilks. Paredzams, ka jauns biroja vadītājs varētu būt zināms labākajā gadījumā martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!