Foto: LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis un viņa kundze Iveta Vējone izplatījuši apsveikumu Latvijas māmiņām Mātes dienā.

“Mīļās māmiņas! Lai skaistākajos pavasara svētkos Jūs pavada mīlestība, gaišums un prieks. Lai mīlestība, ko saņemat šodien, dod spēku uzveikt katru grūtību,” teikts apsveikumā

“Paldies, mammas, par Jūsu mīlestību un labestību, ko katru dienu sniedzat, audzinot bērnus un esot atbalsts visos dzīves ceļos! Paldies, vecmāmiņas un krustmātes, kas palīdzat bērniem izaugt par labiem cilvēkiem.”

“Bērni, mazie, lielie un pieaugušie! Šodien steigsimies sveikt savas māmiņas, samīļosim viņas un teiksim labus vārdus. Dāvināsim ziedus un savu laiku. Ja esam sastrīdējušies vai mūsos ir kāds rūgtums – izlīgsim, piedosim un lūgsim piedošanu. Būsim kopā ar savām mammām!”

“Mammas darbs ir liels un nozīmīgs. Tā ir misija, ziedošanās un sevis dāvināšana. Dāvināsim mammām sevi pašus, ik dienu sniedzot praktisku palīdzību un atbalstu,” novēl prezidents ar kundzi.

Mātes diena Latvijā tiek svinēta ik gadu otrajā maija svētdienā. Pirmo reizi Mātes diena šajā laikā tika svinēta 1908. gadā Amerikā, kad svētdienas skolas skolotāja Anna Rīsa Džārvisa no Rietumvirdžīnijas, godinot savu māti, rīkoja baznīcu dievkalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!