Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Valsts prezidents Andris Bērziņš, tiekoties ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, atzina, ka atalgojums šobrīd nav motivējošs faktors speciālistu piesaistei IeM, informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Bērziņš trešdien tikās ar Kozlovski un apsprieda nozares aktualitātes, īpaši tos virzienus, kurus ministrs izcēlis kā savas darbības prioritātes. Sarunas laikā tika pārrunāta Valsts policijas darbība, tās darba plānošana, tehniskās un personāla iespējas. Ministrs īpašu uzmanību pievērsa izglītības jautājumam Valsts policijā, atzīmējot tieši atalgojuma nozīmi pēc iespējas profesionālākam un zinošākam personālam.

Valsts prezidents piekrita, ka šī brīža vidējais atalgojums ne tikai policijā, bet visā nozarē nav motivējošs faktors pieredzējušu profesionāļu piesaistei un darbam institūcijās ilgtermiņā. Rihards Kozlovskis informēja par Valsts policijas ilgtermiņa mērķiem savas darbības uzlabošanai, tai skaitā reaģēšanas laiku noteikšanai dažādiem noziegumiem.

Abas amatpersonas pārrunāja arī likumsargu iespējas tikt galā ar dažādu apdraudējumu veidiem, tai skaitā sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Īpaši tika pārrunāta iespēja risināt noziegumus elektroniskajā vidē un preventīvi strādāt dažādu kibernoziegumu apkarošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!