Foto: LETA
Pirmdien pēcpusdienā Valsts prezidents Andris Bērziņš un pavadošā delegācija ieradās vizītē Afganistānas Islāma Republikā, kur valsts svētku nedēļa tiksies ar Latvijas karavīriem, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Vizītes laikā Valsts prezidents tiksies ar Latvijas kontingenta karavīriem, kā arī sabiedroto spēku komandieriem, kuri šobrīd piedalās NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā Afganistānā.

Tāpat Bērziņš apmeklēs Latvijas karavīrus ziemeļu reģionā Meimanē Fārjābas provincē un Mazārešarīfā Balkhas provincē. Vizītes laikā paredzēta arī Bērziņa tikšanās ar Fārjābas provinces gubernatoru.

Valsts prezidents vizītes laikā Afganistānā plāno iepazīties ar Latvijas karavīru dienesta un dzīves apstākļiem starptautiskajā operācijā, apsveikt karavīrus aizvadītajā Lāčplēša dienā, kā arī Latvijas valsts svētku priekšvakarā pasniegt piešķirtos apbalvojumus.

Tikšanās laikā Meimanes bāzē Bērziņš iepazīstinās karavīrus ar aktualitātēm Latvijā, kā arī atbildēs uz jautājumiem, kas aktuāli Afganistānā dienošajiem bruņoto spēku pārstāvjiem.

"Dalība starptautiskajā operācijā Afganistānā karavīriem ir viennozīmīgi vērtīga pieredze, bet Latvija šādi apliecina, ka NATO sastāvā ir uzņēmusies atbildīgas un augsta līmeņa saistības. Latvijas karavīru profesionalitāti augstu novērtē mūsu sadarbības valstis. Tieši tādēļ laiks starp Lāčplēša dienu un 18.novembri ir īpaši nozīmīgs un piemērots mūsu kontingenta apciemojumam Afganistānā," par vizīti saka Valsts prezidents.

Kopā ar Bērziņu Afganistānā ieradušies NBS komandieris, ģenerālmajors Raimonds Graube, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze, ārlietu padomnieks Andris Pelšs, nacionālās drošības padomnieks Jānis Maizītis, preses padomniece Līga Krapāne un Aizsardzības ministrijas KVD Starptautisko operāciju politikas nodaļas vadītājs Armīns Mačiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!