Foto: Linda Lielauza

Brīžiem šķiet, ka Rīgā taču viss jau ir redzēts, ko gan vairs? Taču tā nav! Par piemēru kalpo pērn izbūvētā veselības taka Mangaļsalā.

Pagājušajā gadā dabas parkā "Piejūra" tika izbūvēta veselības taka, kas aprīkota ar vingrošanas elementiem. Veselības takas galā, proti, pludmalē, ir atpūtas laukums, kurā apmeklētājiem ir iespējams nodoties vingrošanai, savukārt, ejot līdz pludmalei, gandarījumu sagādās mierpilnā gaisotne.

Aizbraucot uz tālāko Rīgas galu un izkāpjot 24 autobusa galapunktā, šķiet, ka esi kādā klusā zemes nostūrī. Ne burzmas, ne kņadas. Viss mierīgs un kluss. Nesteidzīgām pastaigām un mierpilna laika pavadīšanai šī jaunā taka un pludmales zona ir ideāli piemērota.

Foto: Linda Lielauza

Takas sākumā ir informatīvais stends, kurā aprakstīts, ko, staigājot pa taku, var uzzināt, redzēt, iegūt. Protams, tur izcelts arī aicinājums pārvietoties tikai pa tam paredzētajām takām, lai saudzētu dabas vērtības. Taka ir labiekārtota, tās malās ir dažādi āra trenažieri, soliņi, atkritumu tvertnes.

Interesanti ir vērot, kā mainās ainava, takai vijoties uz priekšu. Ieejot mežā, apkārt ir koki, taču tālāk – jau purvaināka, mitrāka vieta. Lietus laikā ūdens pat mēdzot uzkāpt līdz koka takas augstumam. Mazliet uz priekšu jau visapkārt sniegbaltas smiltis un skaistas, mūžzaļas priedes. Atliek vien kārtīgi ievilkt elpu un jau sajust sāļo jūras smaržu. Koka laipiņa vijas lejā no pakalna un, skat, – priekšā jau zilā, plašā jūra.

Foto: Linda Lielauza

Koka laipai beidzoties, sākas plašā, burvīgā pludmale. Šeit iekārtoti vēl daži āra trenažieri, šūpoles, soliņi, kā arī krēsli ar atzveltnēm, uz kuriem saulainajās dienās ķert iedegumu. Arī liels informatīvais stends, kurā klāstīts par dabas parku "Piejūra" un dažādo, aizsargājamo floru, kura šeit atrodas.

Foto: Linda Lielauza
Kā "Tūrisma Gids" skaidroja iepriekš, pērn kopskaitā dabas parkā "Piejūra" ir izbūvētas piecas atpūtas takas un pagarinātas divas jau esošās takas. Kopējais labiekārtoto pastaigu taku garums Mangaļsalā un Vecāķos sasniedz gandrīz divus kilometrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!