Foto: LETA
Kā mazām valstīm Latvijai un Horvātijai ir svarīgs savstarpējs atbalsts un solidaritāte pārrobežu jautājumu risināšanā, šodien Valsts prezidents Andris Bērziņš sacīja valsts vakariņās ar Horvātijas prezidentu Ivo Josipoviču.

"Tomēr šodien īpašu uzmanību es aicinu pievērst ekonomisko attiecību veicināšanai. Laikā, kad Eiropas ekonomika pakļauta dažādiem izaicinājumiem, mēs apzināmies tirgus diversifikācijas un jaunu sadarbības kontaktu dibināšanas nozīmi. Augsta ekonomiskā aktivitāte pāri valstu robežām ir šodienas labklājības garants," uzsvēris Bērziņš.

Valsts prezidents norādīja, ka tagad, kad Latvija pilnā mērā var izmantot Eiropas Savienības (ES) sniegtās iespējas, Latvija gatava dalīties savā pieredzē par ES jautājumu koordināciju, lai palīdzētu Horvātijai pēc iespējas labāk sagatavoties gaidāmajai dalībai.

"Ar patiesu gandarījumu varam sekot Latvijas un Horvātijas divpusējo attiecību dinamikai. Politisko sadarbību, kas realizējas regulārā vizīšu apmaiņā un starptautiskā partnerībā, lieliski papildina stabilās iestrādes dažādās jomās. Kā pozitīvu piemēru vēlos minēt sadarbību izglītības jomā gan augstskolu sadarbības ietvaros, gan valsts līmenī, piedāvājot Latvijas valsts stipendijas Horvātijas studentiem un pētniekiem. Tāpat apsveicama ir mūsu pašvaldību partnerība," uzrunā sacīja Bērziņš.

Kā ziņots, Horvātijas prezidents ieradies divu dienu valsts vizītē Latvijā. Rīt, 3.aprīlī, Latvijas Universitātē Josipovičs lasīs vieslekciju "Horvātija ES un reģionā - vienas monētas divas puses".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!