Foto: Reuters/Scanpix
Valsts prezidents un Nacionālās drošības padomes (NDP) priekšsēdētājs Andris Bērziņš pagaidām nav saņēmis detalizētu informāciju par bijušā Saeimas deputāta un iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara (LPP/LC) lietu, taču pieļauj, ka tuvākajā laikā to varētu skatīt NDP.

Bērziņš trešdien žurnālistiem atzina, ka ar savu padomnieku nacionālās drošības jautājumos un NDP sekretāru Jāni Maizīti pārrunāja, ka tuvākajā nākotnē NDP varētu izskatīt šo jautājumu, taču šobrīd prezidents nezinot nekādas detaļas.

Prezidents arī apgalvoja, ka neesot informēts, vai šobrīd valsts noslēpumu noplūdes risks ir novērsts, taču uzsvēra, ka "drošības iestādes šajā virzienā strādā un saprātīgi strādā".

Jau ziņots, ka pēc KNAB lūguma Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu. Lēmums ir pārsūdzēts.

KNAB Jaundžeikaru aizturējis pagājušā trešdienā. Birojs gan pagaidām neizpauž, par ko tieši bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu, līdz ar to presē esot parādījusies neprecīza informācija. Tomēr, pēc KNAB domām, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu valsts amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!