Foto: F64

Valdība otrdien atbalstīja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas pārvākšanos uz Melngalvju namu, kur Valsts prezidents Andris Bērziņš un viņa komanda strādās līdz brīdim, kamēr tiks restaurēta Rīgas pils priekšpils daļa.

Provizoriskais termiņš, kad Latvijas Valsts prezidenta kanceleja varētu tikt pārcelta uz pagaidu telpām Rīgas pils priekšpils restaurācijas un rekonstrukcijas darbu laikā, ir šā gada augusts, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijā (FM).

Telpu nomu Melngalvju namā Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām Rīgas pils atjaunošanas laikā darba grupa piedāvāja kā optimālāko un finansiāli visizdevīgāko risinājumu no kopumā trīs izskatītajiem. Vēl vētīti apartamenti Raiņa bulvārī 7, Rīgā, kas līdz pērnā gada 31.augustam bija iznomāti ASV vēstniecībai Latvijā, kā arī Valsts prezidenta vasaras rezidence – Zigfrīda Meierovica prospektā 31, Jūrmalā.

Darba grupa secinājusi, ka Melngalvju nama ēku komplekss var nodrošināt telpas reprezentatīvām, darba un drošības vajadzībām. Tādējādi arī iespējami īsākā termiņā varēs uzsākt valdības rīkojumā dotā uzdevuma izpildi – restaurēt un rekonstruēt Rīgas pils priekšpili, nodrošinot kanceleju ar piemērotām telpām 2015.gadā, kad Latvija kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti.

Jau vēstīts, ka Melngalvju nama telpu pielāgošana Valsts prezidenta drošības un prezidenta kancelejas darba prasībām izmaksās 95 000 latu. Aprēķināts, ka provizoriskie kancelejas un Militārās policijas pagaidu telpu nomas maksas izdevumi no 2012.-2015.gadam veidos 230 059 latus, savukārt pārcelšanās izdevumi tiek plānoti 15 000 latu apmērā. Šie tēriņi jau ir paredzēti kancelejas budžetā.

Lai veiktu pārcelšanos uz Melngalvju namu, valstij vēl būs jānoslēdz nepieciešamās vienošanās ar Rīgas domi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!