Foto: LETA
Man šķiet, šis ir lielākais pasākums, arī visveiksmīgākais, kas spēj aicināt latviešus atpakaļ uz Latviju, vismaz izraisīt interesi dziedāt, vienalga kurā pasaules malā - vai Amerikā, vai Austrālijā, vai Zviedrijā, un ierasties šeit uz dziesmu svētkiem, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš, svētdien tiekoties ar dziesmu un deju svētku virsdiriģentiem un virsvadītājiem.

"Man ir vissvētākā pārliecība, ka nākamie dziesmu svētki, saistīti ar simtgadi, būs ļoti augstā līmenī, bet pēc tam, acīmredzot, mums ir ļoti jādomā, lai šī vēlme tomēr mūsu brīvajā Latvijā, kur visi ceļi ir vaļā, lai paliktu tomēr tie cilvēki, kas brīvprātīgi grib piedalīties šajos latviešu visvissvarīgākajos svētkos. Gribu novēlēt jums visiem strādāt šajā virzienā. Lai mums visiem ir panākumi šajā nedēļā, es esmu pārliecināts, ka pa šiem gadiem šis uzkrātais potenciāls, šī kodola dalīšanās notiks, un visi varēs pārliecināties, kas ir uzkrāts šajā laikā," sacīja Valsts prezidents.

Bērziņš visiem vēlēja, lai svētki izdodas, un aicināja arī turpmāk saglabāt šo skaisto latviešu tradīciju. "Šeit ir cilvēki no visām sfērām, kas arī ir spējīgi atbalstīt šo vēsturisko pasākumu, kurš attīstās tomēr pieaugošā virzienā," norādīja Valsts prezidents.

XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku, svētki notiek no 30.jūnija līdz 7.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!