Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka pašreizējam Saeimas priekšsēdētājam Indulim Emsim (ZZS) pēc "nozaudētā portfeļa skandāla" ir skaidri jāizšķiras, vai pilnvērtīgi pildīt sava amata pienākumus, arī ārpolitikas jomā, vai nu atkāpties no amata.
Zatlers pirmdien intervijā Latvijas Radio raidījuma "Krustpunki" pauda neapmierinātību, ka trīs nedēļu laikā kopš publiskota informācija par Emša pazudušo portfeli ar 10 000 ASV dolāru situācija nav atrisināta. "Vizītē Latvijā bija Čehijas Senāta priekšsēdētājs, un viņam īsti nebija ar ko tikties kā ar savu kolēģi," klāstīja Zatlers, norādot, ka šāda situācija nedara godu valstij.

"Vai nu jāpilda visas amata funkcijas ar pilnu uzticību, vai nu nav jāpilda šīs funkcijas," pauda prezidents.

Jau ziņots, ka pēc publiskotās informācijas par pazudušo Emša portfeli, kurā bija 10 000 ASV dolāru, saeimas priekšsēdētājs paudis gatavību atkāpties no mata, jo pār viņu ir kritusi aizdomu ēna. Vēlāk viņš nolēmis neatkāpties, bet apturēt savas ārpolitikas aktivitātes.

Tā kā prokuratūra nav izvirzījusi Emsim apsūdzības, ZZS pagājušajā nedēļā aicināja viņu atjaunot ārpolitikas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!