Saeimas Nacionālā drošības komisija (NDK) trešdien sāka spriest, vai ir pietiekams regulējums situācijai, kad Valsts prezidents ir kavēts veikt pienākumus, sacīja NDK priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Paredzēts, ka jautājuma apspriešana, vai ir nepieciešams atsevišķs regulējums tādiem gadījumiem, vēl turpināsies, norādīja Āboltiņa. Līdz ar to secinājumi šajā lietā pagaidām vēl netiek sniegti.

Kopš Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nonākšanas slimnīcā veselības problēmu dēļ pēdējo nedēļu laikā sabiedrībā un akadēmiskajā jomā norisinās viedokļu apmaiņa par to, kādas tieši ir valsts augstākās amatpersonas pienākumu izpildītāja pilnvaras.

Kopš izskanēja aicinājums neizsludināt grozījumus Enerģētikas likumā, aktualizējies arī jautājums par to, kam ir šādas tiesības. Vējoņa preses padomnieks Gusts Kikusts sacīja, ka neizsludināt grozījumus Enerģētikas likumā, ko lūdz AS "Latvijas Gāze" (LG), var tikai Valsts prezidents Vējonis, bet izsludināt - arī viņa pienākumu izpildītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!