Foto: DELFI

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka "airBaltic" lietā jāvērtē daudz plašāks investoru loks, ņemot vērā arī to reputāciju. Turklāt, kā intervijā Latvijas Radio pauda prezidents, notikušais liecina par nepietiekamu uzraudzību no Satiksmes ministrijas (SM) puses.

Runājot par valsts nacionālo aviokompāniju "airBaltic", prezidents norādīja, ka notikušais liecina par nepietiekamu uzraudzību no ministrijas puses, uzsverot, ka Latvijai nepieciešama stipra nacionāla aviokompānija.

Lai to panāktu, prezidents pauda viedokli, ka jāvērtē daudz plašāks investoru loks, kā arī to reputācija.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieprasījusi līdzšinējā satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju, pavēstīja premjerministres preses sekretāre Aiva Rozenberga. Straujuma par to Matīsu trešdien jau mutiski informējusi.

Iemesls demisijas pieprasīšanai esot ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, kā arī aviokompānijas stratēģiskās virzības uzraudzības trūkums, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Valdība otrdien atbalstīja "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% "airBaltic" akciju, savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro. Iepriekš gan Matīss bija paudis viedokli, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties šo konsultanta "Prudentia" atrasto "airBaltic" investoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!