Foto: LETA
Nacionālajai Apvienībai (NA) otrdien tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu radies iespaids, ka prezidents neizskata vienīgā publiski nosauktā Ministru prezidenta amata pretendenta Arta Pabrika (V) kandidatūru premjera amatam.

To pēc nepilnu stundu ilgas tikšanās ar prezidentu žurnālistiem sacīja NA līderis Raivis Dzintars, piebilstot, ka Bērziņa argumentācija par to, kādēļ valdības vadīšana netiks uzticēta Pabrikam, esot bijusi samērā neskaidra un mīklaina.

Bērziņš esot licis saprast, ka, viņaprāt, ir atrodami arī spēcīgāki kandidāti uz valdības vadītāja amatu – tādi esot gan Pabrika pārstāvētās "Vienotības" rindās, gan arī bezpartejisku cilvēku vidū. Konkrētus kandidātu uzvārdus prezidents gan neesot nosaucis, apgalvo Dzintars.

Bērziņa galvenais uzstādījums esot, ka jaunajai valdībai, kas strādās līdz 2014. gada oktobrī ievēlamā 12. Saeima apstiprinās nākamo Ministru kabinetu, ir jābūt rīcībspējīgākai par demisionējušā premjera Valda Dombrovska (V) līdzšinējo valdību.

Otrdienas rītā, tiekoties ar prezidentu, savu pretendentu – kādu bezpartejisku kandidātu – piedāvājis arī "Saskaņas centrs". Šī kandidāta personība pagaidām netiek atklāti, taču NA vēl arvien paliek pie uzstādījuma, ka tā nestrādās valdībā, kurā ir pārstāvēti "Saskaņas centra" deleģēti ministri. 

Šajā gadījumā nav nekādas nozīmes tam, vai šie ministri ir vai nav "Saskaņas centra" biedri, uzsvēra Dzintars.

"Delfi" jau ziņoja, ka Dombrovskis 27. novembrī paziņoja par demisiju, tādējādi uzņemoties politisko atbildību par 21. novembra traģēdiju Zolitūdē. Tas notika pēc nepilnas divas stundas ilgas sarunas ar Bērziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!