Valsts prezidents Andris Bērziņš, uzrunājot klātesošos prokuratūras gada pārskata sanāksmē, šodien norādīja uz ļoti lielo sieviešu tiesnešu skaitu.

"Visu cieņu aktīvai sieviešu dalībai jebkurā dzīves sfērā, bet tomēr šī un tiesnešu sfēra ir tā, kas skaidri prasa abu dzimumu aktīvu iesaisti," sacīja prezidents. Šī virzība, turpināja Bērziņš, ir izteikti nepieņemama, norādot, ka procentuāli maz tiesnešu, kas nodod zvērestu, ir vīrieši.

Prezidents piebilda, ka, iespējams, Saeimas deputāti varētu padomāt, kā šo situāciju ilgtermiņā varētu "piekoriģēt". "Nedomāju, ka tas ir tikai algu jautājums," piebilda Bērziņš.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sanāksmē norādīja, ka tiesiskā aizsardzība ir vērtība, ko katrs gribam saņemt. Tāpat Straujuma savā uzrunā uzsvēra finanšu un ekonomisko noziegumu problemātiku, paužot, ka to izmeklēšanā ir nepieciešamas papildu zināšanas, jo šie noziegumi ir sarežģīti.

Viņa izteicās, ka ir saņēmusi pārmetumus no ārvalstu investoriem. Tur varbūt nav gluži astoņkāji, bet dažādi zirnekļi, kas izveidojušies finanšu sfērās, tā pauda Ministru prezidente.

Straujuma arī uzskata, ka Zolitūdes traģēdijas krimināllietas izmeklēšana norit labi, paužot ticību, ka, lietai nonākot tiesā, tiks pierādīta konkrētu personu atbildība.

"Šī lieta sabiedrībā ir lakmusa papīrs," rezumēja Ministru prezidente.
Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs arīdzan atzina, ka arvien sāpe par izmeklēšanas darbu ir svarīga arī tiesām un tieši izmeklēšanas kvalitāte ir tā vienotā fronte, kur jārod kopīgs risinājums. AT priekšsēdētājs pauda, kas sadarbība AT un prokuratūras starpā ir viscaur pozitīva un "kliedzošu piezīmju" neesot.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!