Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš līdz 18.februārim saistībā ar gaidāmo referendumu komentārus vairs neplāno sniegt, jo par šo jautājumu ir ļoti saasināti un polarizēti viedokļi, informēja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

"Arī referenduma dienā, naktī un otrajā rītā prezidents komentārus nesniegs. Viedokli par tautas nobalsošanas rezultātiem viņš paudīs pirmdien pusdienas laikā vai pēcpusdienā, kad būs zināmi maksimāli precīzi rezultāti," norādīja Krapāne, vienlaikus gan pieļaujot, ka līdz referendumam Bērziņš tomēr vēl varētu nākt klajā ar kādu viedokli.

Prezidents arī atturas vērtēt aptaujas rezultātus, kas liecina, ka gaidāmajā referendumā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai plāno piedalīties 62,7% Latvijas pilsoņu, no kuriem nepilni 28% domā Satversmes grozījumus atbalstīt.

Prezidenta viedoklis par referenduma iznākumu tiks izplatīts rakstveidā.

Jau vēstīts, ka "Latvijas faktu" veiktā aptauja liecina, ka 18.februārī gaidāmajā referendumā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai plāno piedalīties 62,7% Latvijas pilsoņu un nepilni 28% no viņiem domā balsot par, savukārt 62,4% balsos pret.

Pret valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai domā balsot 87,1% aptaujāto latviešu un 10,2% cittautiešu, bet par – 73,2% cittautiešu un arī 6,3% latviešu. Par to, kā balsot, vēl nav izlēmuši 9,9% pilsoņu – 6,7% latviešu un 16,6% cittautiešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!