Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc izteiktās kritikas pašreizējās valdības jaunajiem ministriem šonedēļ un pēc atvaļinājuma ar katru no viņiem plāno tikties individuāli, portālam "Delfi" pastāstīja prezidenta pārstāve Līga Krapāne.

Viņa norādīja, ka prezidents pirms atvaļinājuma tiekas ar trīs ministriem, lai pārrunātu padarīto un ieceres nākotnes darbiem, kā arī ar premjeru Valdi Dombrovski (V). Tikties ar atsevišķiem ministriem viņš paredzējis arī pēc atvaļinājuma.

Krapāne nekomentēja, vai Bērziņš plāno aicināt ministrus strādāt ražīgāk, kā arī - vai viņam ir iebildumi par kāda konkrēta ministra darbu.

Otrdien prezidents tiekas ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, kuru darbam valdībā virzījusi RP, un labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V), bet trešdien - ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu (RP). Savukārt pēc atgriešanās no atvaļinājuma Bērziņš varētu tikties arī ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edmundu Sprūdžu (RP), liecina Valsts prezidenta darba kārtība šai nedēļai.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents veltījis visai asu kritiku valdības sastāvā esošajiem ministriem, kuri šos pienākumus uzņēmušies pirmo reizi. Bērziņš otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" teica, ka valdībā iesaistītie jaunie cilvēki pusgada laikā neko ievērības cienīgu nav paveikuši.

Viņš atzina, ka valdības jauno cilvēku darba vērtēšanai ar pusgadu nepietiek. "Ir grūti novērtēt jauno ministru darbu pēc pusgada, jo nekas ievērības cienīgs nav izdarīts un viņu iesāktajiem darbiem ir vajadzīgs ilgāks laiks," intervijā sacīja prezidents. Bērziņš pauda, ka tikai profesionālu politiķu darbu varētu vērtēt jau pēc pusgada darba, taču - ja rezultātu nebūs arī pēc gada, tad eksperiments ar jaunu cilvēku iesaisti valdībā būs izgāzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!