Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēcpusdienā tiksies ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskiem spēkiem, liecina prezidenta dienas kārtība.

Tikšanās paredzēta pulksten 17. Tajā politiķi ar Vējoni pārrunās valdības veidošanu.

Pēc tikšanās Valsts prezidents sniegs paziņojumu presei.

Ziņots, ka Valsts prezidents otrdien no rīta tikās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu.

Tikšanās sekoja pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līdera Jāņa Bordāna nominācijas Ministru prezidenta amatam atsaukšanas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ar 15. novembra rīkojumu Nr. 2 Vējonis atzinis par spēku zaudējušu savu 7. novembra rīkojumu Nr. 1, ar kuru viņš aicināja Bordānu izveidot Ministru kabinetu.

Iepriekš Valsts prezidents valdības veidošanu lēma uzticēt JKP premjerministra amata kandidātam Bordānam. Bordānam tika dots uzdevums panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu līdz 21. novembrim.

Tāpat tika norādīts, ka gadījumā, ja līdz 21. novembrim netiks panākta vienošanās par valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Bordāns trešdien 14. novembrī, pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka viņa iecerētā valdība pašlaik nav iespējama. To viņš atzina pēc tam, kad trešdienas priekšpusdienā vairāki potenciālie koalīcijas partneri bija paziņojuši, ka izstājas no JKP līdera vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!