Lai arī iekšlietu ministrs Ivars Gomanis (LPP/LC) sevi uzskata tikai par "rezerves variantu" sarunās par nākamo valdības veidotāju, Valsts prezidentam tuvu stāvošu personu izteikumi liecina, ka patlaban Valdis Zatlers vēlas izšķirties starp "pieredzi un jaunības degsmi". Līdz ar to noprotams, ka prezidents nopietni izvērtē arī Godmaņa kandidatūru.
Laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", atsaucoties uz kādu Valsts prezidenta komandas cilvēku, trešdien informē, ka Valsts prezidents pēdējo dienu laikā cenšas atbildēt uz jautājumu – "izvēli starp pieredzi un jaunības degsmi".

Vislielākā pieredze, tostarp premjera amatā, ir iekšlietu ministram Ivaram Godmanim. Savukārt "jaunības degsmi" varētu dažādi tulkot – visjaunākais kandidāts ir "Jaunā laika" izvirzītais eiroparlamentārietis, bijušais finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, tomēr pretrunīgie izteikumi presē un intervijas dažādos medijos vairāk liecina par Tautas partijas izvirzītā kandidāta Edgara Zalāna "degsmi".

Laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" gan neoficiālos izteikumus par prezidenta izvēli tulko par labu Godmanim un Zalānam, norādot arī, ka prezidents pievērsis uzmanību JL atturīgajai attieksmei pret piecu partiju koalīciju, kurai tā piekristu tikai gadījumā, ja to vadītu.

Jau vēstīts, ka Godmanis otrdien pēc tikšanas ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem atzina, ka "es neesmu pirmais kandidāts". Pēc Godmaņa domām, pirmais kandidāts būs tas, kas varēs izveidot piecu partiju valdību un kuram būs parlamenta vairākuma atbalsts.

Valsts prezidents vai nu trešdien, vai piektdien paziņos savu lēmumu par nākamo valdības veidotāju. Šim amatam TP izvirzījusi bijušo Kuldīgas mēru, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu, JL – eiroparlamentārieti Valdi Dombrovski. Uz sarunām ar prezidentu aicināts doties arī iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC), lai gan viņu nav izvirzījusi paša partija un arī pārējās pašreizējās koalīcijas partijas paudušas atbalstu Zalāna kandidatūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!