Foto: LETA

Šā gada 23.februārī notiks Valsts prezidenta kancelejas sadarbībā ar prezidenta izveidoto ekspertu grupu rīkotā starptautiskā zinātniskā konference "Parlamentārās demokrātijas pilnveidošana", portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Konferences mērķis ir viedokļu apmaiņa par politisko partiju lomu parlamentārajā demokrātijā, kā arī par jautājumiem, kas skar atbildīgas pārvaldības īstenotājus.

Pasākumu atklās Valsts prezidents Andris Bērziņš, kā arī Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš un Ekspertu grupas locekle Daina Bāra, norādīja Krapāne.

Konference sadalīta divās daļās - pirmā daļa veltīta politisko partiju lomai parlamentārajā demokrātijā, bet otrā - atbildīgai pārvaldībai, ko īsteno valdība un patstāvīgās iestādes.

Kā lektori uzstāsies Aivars Endziņš, Ivars Ijabs, Daunis Auers un vairāki ārvalstu pārstāvji.

Jau vēstīts, ka 2011.gada rudenī Valsts prezidents pieteica nepieciešamību sākt diskusijas konkrētu priekšlikumu izstrādei pārvaldības modeļa pilnveidei.  Situācijas izvērtēšanai un priekšlikumu sagatavošanai Bērziņš izveidoja ekspertu grupu.

Līdz šim ekspertu grupa izstrādājusi priekšlikumus par politisko partiju sistēmas pilnveidošanas iespējām, Ministru kabineta darba pilnveidošanas iespējām, kā arī pašvaldību sistēmas pilnveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!