Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde ir armijas spēcīgākā un vislabāk aprīkotā vienība, šodien brigādes 3.kājnieku bataljona karoga svinīgās iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā atzina Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš savā uzrunā norādīja, ka šodien ir nozīmīga diena ne tikai 3.kājnieku bataljonam, bet visai brigādei, kura ir Nacionālo bruņoto spēku spēcīgākā un vislabāk aprīkotā vienība, "uz kuru mēs paļaujamies savas valsts aizsardzībai."

Šodien brigāde tiek pilnveidota ar nepieciešamo, proti, 3.kājnieku bataljonu, kura karogs simbolizē to, ka bataljons veidots no profesionālā dienesta karavīriem, zemessargiem un rezerves karavīriem, norādīja Levits.

"Bataljons ir kā tilts, kas savieno Zemessardzi ar regulārajiem spēkiem, kurā dien profesionālā dienesta karavīri. Vienība ir nokomplektēta tad, kad ir savs karogs. Karogs ir tas, kas pulcē vienību ap sevi un ir vienības lepnums, kas jānosargā par katru cenu," norādīja Levits.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3.kājnieku bataljons dibināts 2018.gada 28.augustā.

3.kājnieku bataljona galvenie uzdevumi ir apmācīt un sagatavot profesionālā dienesta karavīrus, zemessargus un rezerves karavīrus valsts aizsardzības uzdevumu izpildei Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā, kā arī kalpot par bāzi Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes instruktoru un jaunkareivju apmācībai.

3.kājnieku bataljona komandieris ir majors Ēriks Keisters.

Vienības devīze ir "Drosme pārliecībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!