Diemžēl ir jāatzīst, ka visus iepriekšējos gadus valsts nav pārvaldīta samērā veiksmīgi, jo rezultāts ir bēdīgs, komentējot valdības darbību intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" norāda Latvijas prezidents Valdis Zatlers.
„Diemžēl ir jāatzīst, ka visus iepriekšējos gadus valsts nav pārvaldīta samērā veiksmīgi. Jo rezultāts ir bēdīgs. Tik straujš kritiens nav nevienai kaimiņvalstij, nav nevienai Eiropas Savienības valstij," konstatē Zatlers.

Tomēr Zatlers atzīst, ka arī jaunajā valdībā būs pārstāvēti līdzšinējie politiskie spēki, jo „valdību varēs izveidot tikai tās partijas, kas ir pārstāvētas Saeimā, kuras varēs gūt Saeimas vairākuma atbalstu".

Runājot par Ivara Godmaņa valdību, kas atkāpās piektdien, Zatlers norādīja, ka „šī valdība un šī koalīcija bija iekšēju pretrunu plosīta".

„Iekšējās pretrunas bija par pamatjautājumiem. Tādiem, kā valdības reorganizācija. Ja šī valdība būtu to izdarījusi, tad jauno valdību varētu sastādīt jau ar jaunu struktūru, jaunu ministriju skaitu, ar jaunu ministru skaitu. Šodien jāņem vērā, ka, ja valdība ir kritusi, tad Ministru Kabineta iekārtas likums nosaka, ka jauno valdību var apstiprināt tikai vecajā ministriju struktūrā un ar veco ministriju skaitu," saka Zatlers. „Tātad, būtiski ir tas, ka pazudusi šī iespēja uzreiz veidot jaunu valdību ar jaunu ministru skaitu, ar jaunu ministriju skaitu, ar jaunu ministriju struktūru. Ir viena iespēja, kā to izdarīt. Tas ir, ja Saeima šobrīd uzņemas iniciatīvu un atbildību veikt izmaiņas Ministru Kabineta iekārtas likumā līdz jaunās valdības apstiprināšanai Saeimā."

„Tas bija tas, ko es prasīju un tas bija tas, ko Godmanis apsolīja un, diemžēl, neguva koalīcijas atbalstu. Diemžēl šai valdībai tas neizdevās. Jau pēc dažām dienām Godmaņa kungs padevās.. Savai koalīcijai, kuras ķīlnieks viņš varbūt bija," piebilst Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!