Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, tiekoties ar pārvēlēto Satversmes tiesas (ST) vadītāju Gunāru Kūtri, uzteica ST darbu, portālu "Delfi" informēja Prezidenta preses dienestā.

Bērziņš ikgadējā vizītē ST pārrunāja tiesas darba aktualitātes aizvadītajā gadā un šim gadam plānoto izskatāmo lietu tematiku, kā arī būtiskākos konstitucionālās likumdošanas jautājumus. Prezidents atzinīgi novērtēja ST profesionālo darbību un tās nozīmi Latvijas tiesību sistēmas nostiprināšanā, kā arī pateicās par atklāto domu apmaiņu.

Izvērtējot iespēju ST veikt preventīvās kontroles funkcijas attiecībā uz Satversmes pantu grozīšanu, par ko jautāja Valsts prezidents, Kūtris atzina - teorētiski šādu iespēju varētu pieļaut, tomēr paplašināt izvērtēšanas jomu gan nevajadzētu.

Pārrunāti arī jautājumi par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības nepietiekamību Latvijā un aizstāvības nozīmi tiesas procesā.

Kūtris, noslēdzot sarunu, atzina - laika gaitā pieteikumi ST kļūst kvalificētāki, lietas sarežģītākas un vienlaikus tiesas pieredze lielāka.

Jau vēstīts, ka 23.janvārī par ST vadītāju atkal vienbalsīgi ievēlēts Kūtris, kurš bija vienīgais pretendents uz šo amatu. Kūtris ST priekšsēdētāja amatā ievēlēts uz gadu, jo 2014.gada februāra sākumā beidzas viņa pilnvaras ST tiesneša amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!