Valsts prezidents Valdis Zatlers, noslēdzot savu pirmo oficiālo vizīti Ventspilī, apsolīja šo pilsētu apmeklēt vēlreiz.

Prezidents žurnālistiem atklāja, ka vizītes laikā centies uzzināt, kā Ventspilij un ventspilniekiem klājas ekonomiskās krīzes laikā, kā pilsētā plānots risināt ar pieaugošo bezdarbu saistītās problēmas un aizsargāt sociāli mazaizsargātas personas.

"Mani iepriecināja šeit redzētā harmonija starp skolu, augstskolu, ostu, rūpniecību un sportu. Tomēr es nedomāju, ka man tagad būtu izveidojies galīgs viedoklis par visu Ventspils pilsētu. Acīmredzot būs jābrauc uz šejieni vēlreiz," sacīja Zatlers, piebilstot, ka vēlētos apmeklēt Ventspili vasaras sezonā.

Jau ziņots, ka šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri darba vizītē apmeklēja Ventspili.

Vizīti prezidents sāka ar Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra apmeklējumu Irbenē, bet, ierodoties pilsētā, vispirms apliecināja cieņu kurzemnieku varonīgajām jūras gaitām, noliekot ziedus pie "Pieminekļa jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps ir jūras dzelmē". Tāpat Zatlers apmeklēja Ventspils domi, kur ar pašvaldības vadību un deputātiem pārrunāja pilsētas un novada aktualitātes.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidents apmeklēja Ventspils 1.ģimnāziju, kur tikās ar skolēniem un skolotājiem. Turklāt Zatlers skolā vadīja mācību stundu 10.-12.klases skolēniem.

Darba pusdienās ar Ventspils izglītības iestāžu vadītājiem Zatlers uzklausīja izglītības darbinieku pārdomas un ierosinājumus par valsts izglītības sistēmas aktuālajiem jautājumiem.

Vēlāk prezidents devās uz Ventspils Augstskolu, kur iepazinās ar augstskolas piedāvātajām studiju programmām un pētniecisko darbību, kā arī piedalījās diskusijā ar studentiem un mācībspēkiem.

Savukārt vakarā Valsts prezidents apmeklēja Latvijā lielāko biodīzeļdegvielas ražošanas kompleksu "Bio-Venta" un komunālās tehnikas montāžas uzņēmumu "Bücher Schoerling Baltic".

Vizītes noslēgumā prezidents apmeklēja ar augstām tehnoloģijām aprīkoto Ventspils bibliotēku, kur dāvinājumā pasniedza grāmatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!