Foto: DELFI
Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien uz darba tikšanos Rīgas pilī aicinājis Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas pārstāvjus, lai pārrunātu komisijas iniciatīvu par jaunu starpnacionālo dialogu, informēja komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Saeimas komisijas deputāti jau septembrī bija vienbalsīgi nolēmuši komisiju pārveidot par Sabiedrības saliedētības komisiju.

"Mēs savā starpā uzreiz nodzēsām visas "sarkanās līnijas". Neatkarīgi no politiskās piederības visi komisijas deputāti ir vienisprātis, ka nepieciešams kvalitatīvi jauns starpnacionālais dialogs. Mums nav jāvairās no asām pretrunām un radikāli atšķirīgiem viedokļiem un interesēm. Bet mums jābūt tolerantiem uzklausīt citam citu. Kamēr daži politiķi publiski mētā frāzes, ka nav nekāda dialoga, mūsu komisija tādu dialogu jau ir sākusi," situāciju komentē Latkovskis.

Paredzams, ka otrdien Saeimas Juridiskā komisija izskatīs priekšlikumus par Grozījumiem Saeimas kārtības rullī, lai līdzšinējo Pilsonības likuma izpildes komisiju pārveidotu par Sabiedrības saliedētības komisiju.

Savā līdzšinējā darbībā Pilsonības līkuma izpildes komisija Latkovska vadībā paralēli pilsonības jautājumu risināšanai jau ir veikusi sagatavošanās darbu, lai uzsāktu dialogu Latvijas dažādu tautību cilvēku vienošanai zem Latvijas patriotisma karoga.

Komisijā ir 16 deputātu, kuri pārstāv visas Saeimas frakcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!