Satiksmes ministrija ir iesniegusi Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) priekšlikumu par finansējuma piešķiršanu Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) apraides nodrošināšanai no Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) saņemtajām dividendēm, portālam "Delfi" otrdien apstiprināja satiksmes ministrs Ainars Šlesers (LPP/LC).
Līdzekļi tiktu iegūti no LVRTC saņemtajām dividendēm par centram piederošajiem 23 % sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" daļu. LTV un LR apraides nodrošināšanai tiktu piešķirti 1,3 miljoni latu, teica ministrs, uzsvērdams, ka runa nav par finansējuma palielināšanu, bet gan par mēģinājumu atrast jaunu līdzekļu avotu apraides nodrošināšanai.

Agrāk valsts budžetā šim nolūkam tika atvēlēti 3,7 miljoni latu gadā, taču pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, 2009. gada budžetā šī pozīcija tika samazināta par 2,4 miljoniem latu. Līdz ar to LVRTC līdzekļi tikai daļēji kompensētu starpību. Turklāt aizvien ir aktuāls jautājums par apraides finansēšanu 2010. gadā, jo Satiksmes ministrijas priekšlikums attiecas tikai uz 2009. gadu. Iepriekš ministrs rosināja šī gada laikā LTV un LR veikt to darbības efektivitātes paaugstināšanu un optimizāciju, rūpīgi strādājot pie izdevumu samazināšanas un ieņēmumu palielināšanas, tai skaitā, izskatot abu raidorganizāciju apvienošanās iespējas, lai jau 2010. gadā tās spētu pilnībā nodrošināt apraidi savu budžetu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!