Līdz 6.novembra darba dienas beigām savas vēlēšanu izdevumu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) nebija iesniegušas trīs politiskās partijas, kas piedalījās 8.Saeimas vēlēšanās un kurām līdz šodienai bija jādeklarē savi tēriņi.
Kā informēja VID Komunikāciju nodaļas vadītāja Dita Kļaviņa, deklarācijas noteiktajā terminā nav iesniegušas Sociāldemokrātiskā labklājības partija, Latvijas Apvienotā republikāņu partija un partija "Latgales gaisma".

Kļaviņa pagaidām nezināja, vai šīs partijas tiks sodītas par deklarāciju neiesniegšanu, vai arī tām tiks atvēlēts papildu laiks deklarāciju iesniegšanai.

Trešdien VID deklarācijas iesniegušas Latvijas Pirmā partija, Latvijas Demokrātiskā partija, politiskā apvienība "Centrs", Tautas saskaņas partija, apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", Progresīvā centriskā partija un Latvijas Zaļā partija.

Kļaviņa norāda, ka VID pa pastu savu deklarāciju sūtījusi arī Latvijas Atdzimšanas partija, taču šī partija nav ievērojusi nosacījumu, ka deklarāciju VID ir tiesīgi iesniegt tikai partijas priekšsēdētājs vai viņa pilnvarota persona. Sazinoties ar partiju, gūts apliecinājums, ka pārstāvis VID rīt iesniegs šīs partijas tēriņu deklarāciju.

Otrdien deklarācijas iesniegušas savienība "Latvijas ceļš" un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija.

Iepriekš likumā noteiktās vēlēšanu izdevumu deklarācijas bija iesniegušas Tautas partija, Krievu partija, Latvijas Zemnieku savienība, partija "Mūsu zeme", apvienība "Līdztiesība", "Brīvības partija", partija "Jaunais laiks", apvienība "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Sociālistiskā partija, Sociāldemokrātu savienība un politiskā organizācija "Māras zeme".

Deklarāciju iesniegšana saskaņā ar Politisko organizāciju finansēšanas likuma prasībām ir pienākums visām partijām, kuras iesniegušas vēlēšanu sarakstus un piedalījušās 8.Saeimas vēlēšanās.

Deklarācijā, kas visām vēlēšanās kandidējušajām politiskajām partijām jāiesniedz VID, norādāmi arī partijas izdevumi, kas vēl radīsies, apmaksājot rēķinus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!