Foto: LETA

Pēc Covid-19 konstatēšanas sociālās aprūpes centrā "Mārsnēni", Priekuļu novads patlaban kļuvis par trešo infekcijas skartāko pašvaldību pēc Rīgas un Jūrmalas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Priekuļu novadā kopumā reģistrēti 28 inficētie.

Tāpat aizvadītajā diennaktī inficēšanās konstatēta Rugāju novadā. Diennakts laikā trīs Covid-19 pacienti reģistrēti Valmierā, bet divi Ķekavas novadā. Savukārt pa vienam jaunam pacientam reģistrēts Jūrmalā, Stopiņu un Smiltenes novados.

Siguldas novadā pēc dzīvesvietas precizēšanas pacientu skaits samazinājies par diviem.

Saslimšana ar Covid-19 tagad ir reģistrēta jau 76 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Amatas, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Daugavpils, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Ikšķiles Jelgavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Neretas, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Riebiņu, Ropažu, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 1946 Covid-19 testi, kamēr pozitīvs tas bijis 27 cilvēkiem, no tiem lielākā daļa ir Priekuļu novadā esošā sociālās aprūpes centra "Mārsnēni" darbinieki un iemītnieki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Kopumā Covid-19 konstatēts četriem "Mārsnēnu" darbiniekiem un 17 iemītniekiem.

Aizvadītajā diennaktī nav stacionēti pacienti ar Covid-19.

Patlaban sociālās aprūpes centra telpās un teritorijā tiek noteikts karantīnas režīms. Visiem centra klientiem ir noteikta izolācija un karantīnas laikā ir jāuzturas iekštelpās.

Patlaban kopumā stacionāros ārstējas 25 pacienti: 22 pacienti ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu.

Līdz šim saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta informāciju no stacionāra izrakstīti 126 pacienti.

Latvijā kopā veikti 87 377 izmeklējumi, saslimušas 997 personas un 662 izveseļojušās, bet 19 cilvēki miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!