Foto: LETA
Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija plāno pārskatīt Rīgas pilsētas būvvaldes, Pilsētas attīstības departamenta un pašvaldības aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" darbību, informēja domē.

Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis pirmdien izplatīja atklātu vēstuli, kurā aicināja pievērst uzmanību, tam, ka Rīgas pagaidu administrācijas paspārnē "tiek īstenota radikāla un neizdiskutēta pašvaldības iestāžu un Biroja reorganizācija, kuras viens no galvenajiem mērķiem ir likvidēt Rīgas pašvaldības aģentūru "Rīgas pilsētas arhitekta birojs"".

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa vadītājs Uģis Vidauskis apstiprina, ka ar pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja rīkojumu ir izveidota darba grupa, kuru vada Pilsētas attīstības departamenta direktore Ilze Purmale. Darba grupā tiks izvērtēti iespējamie priekšlikumi un risinājumi Rīgas pilsētas būvvaldes, Pilsētas attīstības departamenta un pašvaldības aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" darbības uzlabošanai.

"Ņemot vērā, ka būvniecības un pilsētas attīstības jomā ir vērojams salīdzinoši liels birokrātiskais slogs un iespējama funkciju pārklāšanās starp pašvaldības struktūrvienībām, nepieciešams veikt līdzšinējās darba organizācijas, institucionālās un funkcionālās padotības izvērtējumu," uzsvēra Vidauskis.

Darba grupā ietilpst arī Rīgas domes Juridiskās pārvaldes un pagaidu administrācijas pārstāvji, taču tajā nav būvvaldes, attīstības departamenta un arhitekta biroja pārstāvju.

Par to satraukts ir Princis: "Pirmkārt, ne es personīgi, ne biroja darbinieki nav iesaistīti minētajā procesā, kā arī neesam informēti par jebkādu visaptverošu Rīgas iestāžu darbības izvērtējumu, kurā būtu secināts, ka un kuras "funkcijas nereti pārklājas", kuros gadījumos "viedokļi nereti ir pretēji" un "lēmumu pieņemšanas vertikālei" traucējoši, un man arī nav zināmi citi faktiskie apstākļi un darba grupas izveides patiesais pamatojums."

Kā klāstīja domē, darba grupas vadītājai līdz 10. augustam jāiesniedz Rīgas domes vadībai priekšlikumi un iespējamie risinājumi būvvaldes, Pilsētas attīstības departamenta un "Rīgas pilsētas arhitekta biroja" darbības efektivizēšanai un birokrātiskā sloga mazināšanai būvniecības un pilsētas attīstības jomā.

Risinājumu izstrāde šajā jomā ir bijusi arī Ilzes Purmales piedāvātajā koncepcijā, kandidējot uz Pilsētas attīstības departamenta direktores amatu, atgādināja Vidauskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!