Foto: DELFI
Ņemot vērā, ka jau nākošajā nedēļā, 3. maijā, sākas visu iedzīvotāju vakcinācija, prioritāro grupu iedzīvotāji aicināti nekavējoties izmantot iespēju pieteikties vakcīnas saņemšanai konkrētā vietā un laikā, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā.

Īpaši šo iespēju izmantot tiek aicināti seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām un izglītības iestāžu darbinieki.

Jāatgādna, ka nedēļas nogalē darbosies 16 vakcinācijas centri visā Latvijā, kas vakcinēs ar "Pfizer-BioNTech" un "Moderna" vakcīnām.

Vakcinācijai tuvākajā laikā var izvēlēties arī citas brīvās vakcinācijas iestādes, kas pieejamas vietnē "manavakcina.lv". Lai saņemtu vakcīnu pēc iespējas ātrāk, ir jāpiesakās uz vakcīnas saņemšanu vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Aktuālie vakcinācijas dati rāda, ka aptuveni 14 000 senioru, kuri bija pieteikušies vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, joprojām nav saņēmuši savu vakcīnu.

Savukārt no visiem izglītības iestāžu darbiniekiem, kuriem ir tiesības vakcinēties, aptuveni 5 000 vēl nav saņēmuši savu vakcīnu. Arī 12 600 iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām aicināti "manavakcina.lv" izvēlēties vakcinācijas veicēju un laiku.

28. aprīļa dati liecina, tuvāko divu nedēļu laikā pieejami vairāk kā 18 000 laika intervālu vakcīnas saņemšanai visā Latvijā.

Lai izvēlētos vakcinācijas vietu un laiku, iedzīvotājiem jau no esošajām prioritārajām grupām ir jāatver vietne "manavakcina.lv" (un jāaizpilda pieteikums vakcīnai, ja tas vēl nav aizpildīts), jāizvēlas vakcinācijas vieta un jāatzīmē sev vēlamais laika intervāls, jāsagaida sistēmas apstiprinājums (sms/e-pasts), kā arī jāierodas vakcinēties uz izvēlēto vietu un apstiprināto laiku.

Jau ziņots, ka visi pārējie Latvijas iedzīvotāji pieteikties vakcinācijai un izvēlēties vakcinācijas vietu varēs, sākot no 3. maija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!