Foto: Valsts policija

Privāta kompānija no Vācijas Latvijai piedāvājusi helikopterus Valdgales pagasta kūdras purva ugunsgrēka dzēšanā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) publiskotā informācija.

Ir saņemts starptautiskās palīdzības piedāvājums no vienas Vācijas privātas kompānijas, kura piedāvā savus helikopterus.

Kā skaidro VUGD, šobrīd tiek izvērtēta minētā piedāvājuma tehniskie parametri un tiks lemts par šī piedāvājuma izmantošanu.

VUGD norāda, ka, lai gan ugunsgrēka dzēšanas darbu vietā ir neliels vējš, šobrīd nenotiek intensīva degšana.

Ziņots, ka jau astoto dienu ugunsdzēsēji glābēji kopā ar citiem iesaistītajiem dzēš paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Talsu novadā, kurā deg kūdra un mežs.

Jau ziņots, ka otrdien valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) pieprasījumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt naudu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar starptautiskās palīdzības saņemšanu no Baltkrievijas.

Savukārt pirmdien, 23. jūlijā, Krīzes padomes sēdē klātesošie runāja par situāciju ugunsgrēkā, tā attīstību un dzēšanu, kā arī izvērtēja nepieciešamību piesaistīt papildu resursus dzēšanas darbiem un uzklausīja informāciju par gaisa piesārņojuma mērījumiem apkārtējās pilsētās. Lai nodrošinātu nepārtrauktu meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanu Valdgales pagastā, sēdes dalībnieki vienojās sasaukt valdības ārkārtas sēdi, kurā pieņemts lēmums lūgt starptautisko palīdzību.

Otrdien Ministru kabineta sēdē nolemts, ka starptautiskā palīdzība tiks lūgta arī Baltkrievijai.

Kā vēstīts, vairāk nekā nedēļu ugunsdzēsēji turpina dzēst ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, kur deg kūdra un mežs. Darbs uz vietas turpinās un ugunsdzēsēji kopā ar citiem iesaistītajiem strādā, lai nepieļautu liesmu tālāko izplatību.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanu no gaisa Valdgales pagastā, VUGD pirmdien Kopējā ārkārtas situāciju komunikācijas un informācijas sistēmā ievietoja lūgumu pēc trīs helikopteriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!