SIA "Vidzemes drošības serviss" saviem klientiem izplata vēstules ar aicinājumu neuzticēties policijai. Tāda ir firmas atbildes reakcija pēc tam, kas Ekonomikas policijas birojs izsūtīja šiem pašiem klientiem pieprasījumus, lūdzot paskaidrot, kāpēc viņi atsakās no Valsts policijas apvienības "Apsardze" pakalpojumiem un dod priekšroku "Vidzemes drošības servisam".
""Vidzemes drošības serviss" raksta, ka mēs pārstāvam kādas komerciālas intereses. Tā nav, notiek izmeklēšana krimināllietā, kas ierosināta jau kopš 2000.gada 30.novembra. Vēlamies arī noskaidrot, vai tiešām Valsts policijas apvienība "Apsardze" līdz šim ir veikusi slikti savu darbību," informēja Ekonomikas policijas biroja priekšnieka vietniece Tatjana Durova.

Krimināllieta ierosināta par apvienības "Apsardze" Vidzemes starprajonu nodaļas amatpersonu nelikumīgo darbību, par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu. Krimināllietas izmeklēšanas laikā ir noskaidrots, ka ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošana ir tieši saistīta ar SIA "Vidzemes drošības serviss" saimniecisko darbību. "Bija noslēgts sadarbības līgums starp Valsts policijas apvienību "Apsardze" un "Vidzemes drošības servisu". Veicot auditu, tika noskaidrots, ka apvienība "Apsardze" ir zaudējusi klientus. Turklāt - ļoti daudz. Līdz ar to radušies materiālie zaudējumi. 2000.gada jūlijā apvienība "Apsardze" bija noslēgusi 851 līgumu par objektu apsardzi, bet tā paša gada decembrī - vairs tikai 46," skaidroja Durova.

Viņa piebilda, ka viens no "Vidzemes drošības servisa" dibinātājiem ir apvienības "Apsardze" Vidzemes starprajonu nodaļas bijušā vadītāja brālis. Viņš arī slēdza Valsts policijai neizdevīgo sadarbības līgumu. Durova informēja, ka krimināllieta, visticamāk, jūnijā tiks nodota kriminālvajāšanai.

"Vidzemes drošības servisa" direktors Inga Žūkurs sacīja, ka savās vēstulēs klientiem firma ir vienīgi aizstāvējusi savu godu un raksturojusi biznesa darbību. Taču firmai neesot nekāda sakara ar ierosināto krimināllietu par apvienības "Apsardze" Vidzemes starprajonu nodaļas nelikumīgo darbību, apgalvoja Žūkurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!