Foto: EPA/Scanpix/LETA
Piektdien, 30. oktobrī, stājušās spēkā izmaiņas valdības noteikumos, kas paredz, ka, pamatojoties uz epidemioloģiskās drošības prasībām, jebkādos privātos pasākumos, tostarp laulību reģistrācijā, vienlaikus ir atļauts pulcēties ne vairāk kā 10 cilvēkiem.

Laulības reģistrācija dzimtsarakstu nodaļā un baznīcā, gan iekštelpās, gan ārtelpās ir iespējama klātesot ne vairāk kā 10 personām, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Ksenija Vītola.

Šo personu skaitā ietilpst dzimtsarakstu nodaļas amatpersona un garīdznieks.

Vienlaikus TM uzsver, ka joprojām spēkā ir prasība personām ievērot savstarpēju divu metru distanci, kā arī ievērot citus noteiktos sociālās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus. Ja laulības reģistrācija tiek veikta iekštelpās, tad apmeklētājiem un darbiniekiem, kuri no apmeklētājiem nav atdalīti ar fizisku barjeru, jālieto sejas maskas vai sejas vairogus.

TM aicina personas būt atbildīgām un ievērot valstī noteiktos sociālās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, kā arī pirms laulības reģistrācijas lūdz sazināties ar dzimtsarakstu nodaļu vai baznīcu par tās iespējām nodrošināt visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Ministru kabinets noteicis, ka publiskos pasākumos no 30. oktobra ir atļauts pulcēties līdz 300 personām. Tas attiecas gan uz pasākumiem iekštelpās, gan ārpus tām.

Tāpat kā līdz šim, publiskās vietās iekštelpās, tai skaitā īrētās telpās, pasākumos cilvēkiem ir jābūt fiksētās, personalizētās sēdvietās un jāvalkā sejas maska. Tāpat apmeklētāju skaits pasākumā nedrīkst pārsniegt 50% telpas ietilpības.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!