Foto: PantherMedia/Scanpix

Oktobrī ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu apstiprināta Latvijā pirmās saistību dzēšanas procedūras pabeigšana un tādejādi pirmā maksātnespējīgā fiziskā persona atbrīvota no parādu nastas, portālu “Delfi” informēja Latvijas Kredītņēmēju apvienībā.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa 18.oktobrī apstiprinājusi fiziskās personas saistību dzēšanas procedūras pabeigšanu un ar šo tiesas lēmumu izbeigta arī viņas maksātnespējas lieta.


Apvienība norāda, ka šī sieviete ir pirmā persona Latvijā, kura ir veiksmīgi pabeigusi maksātnespējas procesu un ar tiesas lēmumu atbrīvota no saistībām, kā arī prognozē, ka šim tiesas lēmumam sekos arvien lielāks skaits fizisku personu, kurām ar tiesas lēmumu būs izdevies noslēgt saistību dzēšanas procesu un atbrīvoties no parādu jūga.

Kā izriet no tiesas lēmuma, 2011.gadā apstiprināts fiziskas personas saistību dzēšanas plāns, kura termiņš noteikts viens gads. Parādniece maksājusi kreditoriem vienu trešo daļu no ikmēneša darba samaksas, kas mēnesī bijusi no 239 līdz 296 latiem.

Tādejādi sievietei izdevies daļēji norēķināties ar kreditoriem - AS "Bigbank", kas bankrota procedūras laikā nebija saņēmusi 708 latu parādu, tika samaksāti 459 lati, SIA "Ciemats", kurai parāds par komunālajiem pakalpojumiem bija 727 lati, tika samaksāti 479 lati, bet "Lateko Līzings" no 103 latu parādsaistībām saņēma 68 latus. No tiesas lēmuma izriet, ka šādi maksātnespējīgajai fiziskajai personai bija izdevies izpildīt tiesas apstiprināto saistību dzēšanas plānu.

Tā kā kreditoru pretenzijas tiesā netika saņemtas, tiesa 18.oktobrī apstiprināja saistību dzēšanas procedūras pabeigšanu un atbrīvoja parādnieci no atlikušajām saistībām. Tiesa arī izbeidza fiziskās personas maksātnespējas procesu.

Tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!